Esma Curuk

Esma is een pionier pur sang. Ze heeft weinig richtlijnen nodig om een opdracht naar behoren te kunnen uitvoeren. Haar optimistische instelling, oprechte interesse in de ander en de gezonde balans tussen haar zakelijkheid en warme persoonlijkheid creëert veiligheid, transparantie en vertrouwen die essentieel zijn voor een werkrelatie.

Esma schroomt niet om nieuwe zaken aan de kaak te stellen en kan kritisch zijn op een wijze die de ander niet kwetst, maar juist activeert om na te denken over de betreffende situatie. Zij zal altijd de grenzen bewaken, maar durft tegelijkertijd de randen op te zoeken en zal waar mogelijk en nodig de grens verleggen.

Met oog voor diversiteit en de kunst om elke situatie en elke persoon als uniek te beschouwen, is zij in staat om zonder waardeoordeel samen te werken aan verandering en vooruitgang van zowel het individu als het team of de organisatie.

 

 

Met haar pioniersgeest heeft Esma in Amsterdam Zuid rondom opvoeding en emancipatie in de jaren negentig veel op gang gebracht. In de Zaanstreek heeft ze in het onderwijs de leerlingen en ouders maar ook verschillende docententeams dichter tot elkaar kunnen brengen en moeilijke onderwerpen weten te agenderen. Het verlangen naar de grootstedelijke vraagstukken trok haar richting het buurtgericht werken en heeft ze een van de eerste wijkteams in Amsterdam opgezet en overgedragen. Daarna heeft ze een gewaardeerde leerlijn opgezet voor één van de wijkteams. Naast dit alles is zij actief bestuurslid voor COEVA (Coöperatieve Opleidingen voor Ervaringsdeskundigen in Armoede en Sociale Uitsluiting) en de Facilicom Foundation.

 

esma@bureauvie.nl