Esma Curuk

de scherpe pioneer

Esma is pionier pur sang. Zij is een trekker en leider in verandertrajecten en in het bewandelen van ongebaande paden. Op het gebied van diversiteit is zij een begrip. Zij onderscheidt zich hierin door haar kennis, geduld en volhoudendheid. Ze heeft een van de eerste wijkteams in Amsterdam opgezet en een succesvolle leerlijn daarvoor ontwikkeld.

“Ik heb aan de andere kant van de tafel gezeten. Me geërgerd aan hulpverleners die geen contact konden maken. En gedacht ‘dat ga ik beter doen’.” 

En dat deed ze. Ze was toen al moeder en had als eerste generatie migrant uit een Turks traditioneel arbeidersgezin nooit verder kunnen leren. Die schade haalde ze ruimschoots in, zodat ze met ‘gestapelde’ diploma’s toch kon studeren. Haar motto: 

“Met kennis en scholing kom je ver, maar met lef en doorzettingsvermogen kom je verder. En als je ze allebei hebt, zijn de mogelijkheden onbeperkt.” 

Esma houdt van chaos en onzeker weten. Daaruit creëert ze mooie dingen. Ze gaat confrontaties niet uit de weg, maar gaat deze liefdevol aan.


×

 

Stuur een appje!

× Heb je een vraag?