Lene Klerk

“Personal growth is not a matter of learning new information, but unlearning old limits”
~Allen Cohen

Ik sta voor gelijke kansen waarbij iedereen vanuit zijn kracht gestimuleerd wordt. Niet iedereen kan alles en het is belangrijk als professional om je eigen krachten te kennen en tegelijkertijd te kunnen zeggen waar je minder affiniteit mee hebt. Dat is geen zwakte maar juist een kracht. Wanneer je zeker als professional in je schoenen staat dan voelt je cliënt dat meteen en straal je dit ook uit. Persoonlijk probeer ik hetzelfde, waar liggen je krachten en kansen in het leven en vooral wat wil je uitdragen naar je naasten en medemens? Bewustwording van je eigen handelen en welk invloed dat heeft is zo belangrijk. Het kan ook confronterend zijn, maar het uit de weg gaan is niet de oplossing. Leren je eigen grenzen te bewaken en deze alleen te verruimen wanneer je er zelf persoonlijk klaar voor bent is waar ik voor sta. Stap voor stap neem ik professionals mee in hun zoektocht naar antwoorden en leg hierbij de nadruk om hun eigen kracht.

Al ruim 20 jaar in de hulpverlening werkzaam. In de afgelopen jaren mij vooral gespecialiseerd in complexe zaken. Ik heb veel kennis van veiligheid en kinderen. De laatste jaren geniet ik er ook van om collega’s wegwijs te maken in de wereld van de hulpverlening en alle aspecten die daarbij komen kijken. Ik ben altijd een persoon geweest die veel observeert en veel voelt aan emoties, de kleinste details ontgaan mij niet. Die scherpte heeft mij in de afgelopen jaren doen realiseren dat ik doordat ik zoveel ‘zie’ vaak goed in staat ben om de kern te vatten. Ik heb geleerd om uit de schaduw te stappen en mijn krachten in te zetten om anderen te helpen/ondersteunen/of op weg te helpen.

Bureau Vie geeft mij de kans om mijn creativiteit in het Sociaal Domein in te zetten. Ik heb vaak 101 ingevingen, en Bureau Vie luistert en geeft mij ruimte om mijn ideeën verder te ontwikkelen of om te zetten in een mooi leeraanbod waarbij professionals zekerder worden van hun eigen kunnen. Grenzen verkennen in het ontwikkelen van nieuwe trainingen waarmee vraagstukken die spelen meer verheldering krijgen is voor mij belangrijk, zoals ik al in mijn quote benoemde, nieuwe kennis alleen is niet het belangrijkste maar je zelfvertrouwen om buiten de gebaande wegen te lopen vol zelfvertrouwen is belangrijk. De professionaliteit van Abigail en Esma is een inspiratie om mee te werken.

Ik ben goed in observeren en ben gevoelig voor wat er speelt. Ik kan zonder al te veel woorden taal geven aan hetgeen ik heb geobserveerd waardoor men sneller tot de kern komt. Kennisoverdracht en bewustwording van de eigen professionaliteit is waar ik blij van wordt. Wanneer iemand van een moeilijk moment een mooi leermoment maakt. Wanneer anderen hun kwetsbaarheid tonen en delen dan weet ik dat er mooie persoonlijke ontwikkeling hebben gemaakt. Hier kan ik tijdens een intervisie sessie erg van genieten. Ik ben goed om vanuit helikopterview vraagstukken te beantwoorden en daarbij de knelpunten bloot te leggen. Waar zijn de oplossingen en hoe kun je daarbij ‘out of the box’ gaan denken? Iedereen in zijn kracht! Dat is een mooie ontwikkeling op professioneel en persoonlijk gebied!


×

 

Stuur een appje!

× Heb je een vraag?