Zakery Beacher

“Van probleem kind naar jeugd professioneel van het jaar.”

Ik sta voor transparantie en empowerment. Ik geloof dat iedereen zijn eigen talent heeft en in mijn werk en privé probeer ik altijd achter te komen waar mensen goed in zijn zodat hun talent optimaal ontwikkeld en geïmplementeerd kan worden in hun dagelijks leven. 

In mijn hulpverlening vind ik het belangrijk dat mensen gehoord en gerespecteerd worden. 

Zelf ben ik ook in mijn problematische jeugd “geholpen” toen kreeg ik het idee dat er niet naar mij geluisterd werd en ook niet naar mij behoeftes, kreeg steeds maar wisselend hulp en heel erg het gevoel dat creativiteit ver te zoeken was. “Out of the box” denken was toen taboe. 

Op jonge leeftijd vader geworden (16 jaar) toen werd ik aan mij lot overgelaten en moest ik het zelf maar doen, dit heb ik ook gedaan met alle obstakels en toch overwonnen, achteraf heb ik mij vaak afgevraagd waarom ik aan mijn lot was overgelaten en waar de hulpverlening bleef. 

Zelf heb ik geen voorbeeld gehad van een vaderfiguur, de enige voorbeeld die ik had was een gewelddadig en psychische stiefvader, klinkt misschien gek maar door zijn gedrag wist ik gelukkig wel hoe het opvoeding niet moest. 

Inmiddels 25 jaar als hulpverlener, de laatste waar ik aan dacht toen ik jong was om hulpverlener te worden, per toeval ingerold en toch mijn talent ontdekt, “wie had dat ooit gedacht, ik niet!” 

Ik ben inmiddels jaren bezig met jonge vaders. Op een geef moment kwam dit geheel op een laag pitje te staan door gebrek aan steun tot dat ik een van de jonge vaders (Bob van Dijk) die ik ooit had begeleid mij belde en mij weer inspireerde om de draad weer op te pakken. Bob vertelde hoe hij de hulp van toen had ervaren en hoe belangrijk hij dit vond en vind, Inmiddels is Bob ook werkzaam in de hulpverlening. 

Geïnspireerd te zijn om echt werk te maken van het project jongevaders ben ik op zoek gegaan naar ondersteuning. Gelukkig was mijn zoek tocht van korte duur. 

Bureauvie is een training ’s bureau dit opgezet is door mijn voormalig collega’s, mensen waar ik op kan vertrouwen en telkens hebben bewezen hoe professioneel en integer ze zijn. Bureauvie ziet ook in hoe belangrijk het onderwerp jonge vaders is. 

Ik ben met open armen ontvangen bij Bureauvie en de samenwerking aangegaan. We zijn op dit moment bezig met een projectplan voor jonge vaders. Een concept wat ik al heel lang heb en waar ik nu weer een nieuwe richting aan ga geven samen met Bureauvie.


×

 

Stuur een appje!

× Heb je een vraag?